یزدفردا "پس از سال‌ها كاوش و بررسي متون تاريخي و افسانه‌هاي تمدن مايا، منطقه‌اي باستاني معروف به «بزرگراه منتهي به جهنم» در اعماق جنگلي در مكزيك كشف شد.

به گزارش ايسنا، طبق افسانه‌هاي قديمي ماياها درباره‌ي سرنوشت جنايتكاران، اين افراد از مكان‌هاي خطرناكي عبور داده و به جهنم برده مي‌شدند كه در آن‌ها رودهاي خون جاري بودند، چاقوهاي فراواني در ديوارها نصب و خفاش‌هاي خون‌آشام و پلنگ‌هاي بزرگ به‌دنبال قربانيان خود بودند.

از سال‌ها پيش، تعدادي از باستان‌شناسان مكزيكي به بررسي اسناد تاريخي در اين زمينه پرداخته و تلاش‌هاي خود را براي كشف اين مسير خطرناك كه از آن به‌عنوان «بزرگراه منتهي به جهنم» نام برده مي‌شود، متمركز كرده‌اند.

آن‌ها در اين راه، مكان‌هاي زيادي را در كشور مكزيك، بويژه بقاياي معابد ماياها كاوش كرده و توانسته‌اند، به اطلاعات با ارزشي درباره‌ي مجازات جنايتكاران از ديدگاه ماياها و مسير منتهي به جهنم كه در متون تاريخي ماياها به آن اشاره شده است، دست يابند.

باستان‌شناسان‌ پس از سال‌ها كاوش موفق به كشف ورودي دخمه‌ي بزرگ تمدن مايا يا همان بزرگراه منتهي به جهنم در محوطه‌اي تاريخي در اعماق جنگل يوكاتان (Yucatan) در كشور مكزيك شدند.

يكي از باستان‌شناسان كه از سال‌ها پيش در اين پروژه شركت دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار آسوشيتدپرس بيان كرد: اينجا مكاني است كه در آن براي انسان‌هاي جنايتكار ترس، سرما و خطر هميشه وجود داشته است.

بزرگراه منتهي به جهنم در نزديكي شهر تاريخي يوكاتان در جنگل يوكاتان كه در سال‌هاي دور پايتخت تمدن ماياها به‌شمار مي‌رفته است، قرار دارد.

تاكنون باستان‌شناسان به اين دخمه كه شامل يك سالن بزرگ،‌ يك آب‌راه خشك‌شده و تعدادي غار است، وارد شده‌اند؛ ولي آن‌ها قصد ندارند، به غارها وارد شوند و منتظر فرستادن تجهيزات ايمني‌اند و تا آن زمان، تحقيقات خود را روي سالن بزرگ متمركز خواهند كرد.

خبرنگار آسوشيتدپرس كه همراه باستان‌شناسان به «بزرگراه منتهي به جهنم» وارد شده است، اين مكان را يادآور فيلم‌هاي «اينديانا جونز» مي‌داند و اين محل را مكاني مملو از ظرف‌هاي سفالي شكسته، جمجمه‌ي انسان، عقرب، خفاش و قورباغه‌هاي بزرگ توصيف كرده است.

طبق يافته‌هاي باستان‌شناسان، در اين مكان آثاري وجود دارند كه قدمت آن‌ها كم‌تر از 450 سال است و اين امر، نشان‌دهنده‌ي اين است كه حتا پس از تصرف مكزيك توسط اسپانيايي‌ها، بازماندگان ماياها از اين مكان براي مجازات افراد جنايتكار يا عبادت استفاده مي‌كردند.

در اين مكان هم‌چنين تعدادي ديوارنگاره و سكوي ويژه‌ي قرباني كردن انسان‌ها و بويژه كودكان كه نمونه‌هاي مشابه آن در شهر تاريخي چيچن ايتاز نيز كشف شده، به‌دست آمده‌اند كه احتمال كاربري ديگر اين مكان به‌عنوان يك معبد را تقويت مي‌ کند.

یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا